Zuidelijke stationsgebied Traverse Dieren

Afronding werkzaamheden zuidelijke stationsgebied Traverse Dieren

Openbaar | door provincie Gelderland


Zaterdag 16 februari 13:00 uur - 16:00 uur

Station Dieren
Busplein


Informatie

We vieren graag samen met u dat de werkzaamheden van Traverse Dieren in het zuidelijke stationsgebied klaar zijn

De werkzaamheden van Traverse Dieren in het zuidelijke stationsgebied zijn klaar. Zaterdag 16 februari 2019 vieren we dit graag samen met alle Dierenaren. U bent tussen 13.00 en 16.00 uur van harte welkom op het busplein langs het stationsplein in Dieren. Om 13.30 uur verricht gedeputeerde Conny Bieze een officiële handeling.

Feest

U geniet deze zaterdagmiddag van muziek, hapje & drankje en diverse activiteiten voor jong en oud. De jongste gasten kunnen schatgraven, in de zweefmolen en genieten van een springkussen. Verder worden er fietstips gegeven en is er cabaret voor tieners en volwassenen.

Aanmelden

Meedoen met het schatgraven, de fietsclinic of de cabaretvoorstellingen bijwonen? Meld u dan snel aan. Zo bent u verzekerd van een plekje. Voor de andere activiteiten en het bijwonen van deze opening hoeft u zich niet aan te melden.

Kleurplaat

We nodigen alle kinderen tot en met 12 jaar uit om de kleurplaat 'het nieuwe stationsplein' (PDF 2,25 MB) in te kleuren. De kleurplaten kun je tot 10 februari 2019 inleveren bij het informatiecentrum Traverse Dieren, Spoorstraat 50 te Dieren. Wie weet maak je kans op een leuke prijs. De winnaars worden op 16 februari 2019 bekend gemaakt.

Stempelkaart

Voor schoolgaande kinderen is een stempelkaart beschikbaar. We delen deze de komende tijd uit op scholen en ze zijn beschikbaar in de feesttent op het Stationsplein. Met de stempelkaart kunnen de kinderen meedoen met alle activiteiten en een portie poffertjes halen. Alle stempels gehaald? Dan staat er een leuk presentje voor ze klaar!

Traverse Dieren

Het gebied rondom het station Dieren is de afgelopen jaren grondig verbeterd. Ook de verbinding tussen Ellecom en Dieren is volledig vernieuwd. Belangrijk onderdeel van het plan is de aanleg van de 600 meter lange tunnelbak voor doorgaand verkeer ter hoogte van het station. De tunnel realiseert een verbeterde doorstroming van het verkeer en via de overkapping is er een betere verbinding ontstaan tussen Dieren noord en Dieren zuid. Het laatste onderdeel van Traverse Dieren, de bouw van de spooronderdoorgang aan de Kanaalweg, is naar verwachting in maart 2020 klaar.

Neem bij vragen contact met ons op via provincieloket@gelderland.nl


 
Tijdstip Omschrijving
13.00 Start activiteiten op de feestlocatie
13.30 Uitreiking winnaars kleurplaat door Conny Bieze
15.00 Einde officiële programma
16.00 Einde alle activiteiten