Leefbaarheid, aanpassingen gemeenschapsvoorziening

Beheert u een gemeenschapsvoorziening (bijvoorbeeld: een dorpshuis) en wilt u de toegankelijkheid voor gehandicapten verbeteren? Of wilt u maatregelen nemen die energie besparen of opwekken? Of wilt u aanpassingen aanbrengen waardoor er nieuwe activiteiten kunnen plaatsvinden? Dan kunt u subsidie aanvragen.

Subsidiemogelijkheden

U kunt subsidie aanvragen voor:

  • het verbeteren van de toegankelijkheid van een gemeenschapsvoorziening  voor mensen met een handicap of een chronische ziekte
  • het nemen van maatregelen die energie besparen of opwekken
  • het aanbrengen van aanpassingen die noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van nieuwe activiteiten.

Voorwaarden

Om voor subsidie in aanmerking te komen, moet u voldoen aan een aantal voorwaarden. Hiervoor verwijzen wij naar de Regels Ruimte voor Gelderland 2016, hoofdstuk 2.12 (Aanpassingen gemeenschapsvoorziening). 

Let op: u kunt alleen subsidie aanvragen als u beheerder van de gemeenschapsvoorziening bent.

Subsidie aanvragen

U vraagt uw subsidie aan via het Subsidieportaal. Om in te loggen heeft u DigiD of eHerkenning nodig. Na het inloggen komt u terecht bij het aanvraagformulier ‘Aanpassingen gemeenschapsvoorziening’.

U kunt deze subsidie aanvragen tot en met 31 december 2020. Voor deze subsidie is een bepaald bedrag beschikbaar gesteld. U kunt subsidie aanvragen totdat dit bedrag besteed is. 

De subsidie bedraagt maximaal 50% van de kosten van het plan. Het subsidiebedrag voor de toegankelijkheids- en energiemaatregelen ligt tussen €10.000 en €50.000. Het subsidiebedrag voor de aanpassingsmaatregelen ligt tussen €25.000 en €100.000.

Voor minder kostbare plannen kunt u mogelijk bij uw gemeente terecht.

Relevante informatie en tips

Lees of bekijk ook:

Contact

Stel uw vraag via het vragenformulier of neem telefonisch contact op via 026 359 99 99.