A325 / Pleijroute (N325): knooppunt Ressen - Velperbroek

Werkzaamheden N325/A325

Van 8 juli tot en met 25 augustus 2019 voeren we groot onderhoud uit aan de A325 en de Pleijroute (N325) tussen knooppunt Ressen en knooppunt Velperbroek. Deze wegen krijgen nieuw asfalt. Daarnaast renoveren we de vangrails in de middenberm van de A325. Langs de N325 komen 4 pechhavens. Door deze werkzaamheden ontstaat er ernstige verkeershinder. Files zijn niet te vermijden. Het verkeer wordt omgeleid via de A50, A15 en A12 en via lokale omleidingsroutes. We hebben de verkeersmaatregelen goed afgestemd met andere wegbeheerders en met alle hulpdiensten. We adviseren om, als dat kan, alternatieven zoals de fiets en openbaar vervoer te gebruiken. Maak alleen gebruik van de officiële omleidingsroutes en houd rekening met een vertraging van 15 tot 20 minuten zonder files bij het plannen van de reistijd. Kijk voor actuele reisinformatie op bereikbaargelderland.nl.

Overzichtskaart groot onderhoud A325 - N325

Plan uw reis op tijd!

We adviseren weggebruikers om hun reis op tijd te plannen, anders te reizen, niet te reizen en hun vakantie af te stemmen op de werkzaamheden. Vertrek op tijd, houd rekening met extra reistijd en volg de aanwijzingen op de matrixborden. Volg de omleidingsroute en zorg voor een plan B. De omleidingen en afsluitingen staan aangegeven met borden langs de weg. Rij veilig en alert en houd de aangegeven snelheid aan. Doe dit voor uw eigen veiligheid en die van de wegwerkers. Bij het kopje Documenten onderaan deze pagina staat alle informatie die u nodig heeft bij het plannen van uw reis.

Slim op weg

Tijdens de wegwerkzaamheden zullen vertragingen en files ontstaan. We adviseren daarom automobilisten om de spits te mijden, met het OV te reizen of, als het kan, niet te reizen en thuis te werken. Voor kortere ritten is de fiets een goed alternatief. Tussen Arnhem en Nijmegen ligt de snelle fietsroute RijnWaalpad. Langs de file fietsen is waarschijnlijk korter dan de reis met de auto.

Planning werkzaamheden

Van 8 juli tot en met 25 augustus 2019 (week 28 – 34) voeren we de werkzaamheden in 3 fasen uit:

Fase 1 van 8 juli tot en met 17 juli 2019 (week 28 – 29)

De werkzaamheden aan de Pleijroute (N325) vanaf Nijmeegseplein (Arnhem) tot knooppunt Velperbroek zijn afgerond. We hebben hier het asfalt vervangen en 2 pechhavens aangelegd. 

Fase 2 van 22 juli tot en met 11 augustus 2019 (week 30 – 32) 

De werkzaamheden aan de A325 van knooppunt Ressen tot Nijmeegseplein (Arnhem) zijn afgerond. We hebben hier het asfalt en een deel van de vangrails vervangen.

Fase 3a van 15 augustus tot en met 18 augustus 2019 (week 33) 

Donderdag 15 augustus 2019 om 21.30 uur starten de werkzaamheden aan de Pleijroute (N325) van knooppunt Velperbroek tot en met de kruising Westervoortstedijk (Arnhem). We vernieuwen het asfalt. De weg is tussen 15 augustus en 18 augustus afgesloten voor alle verkeer vanaf knooppunt Velperbroek A12 tot Nijmeegseplein. We starten op woensdag 14 augustus om 21.30 uur met voorbereidende werkzaamheden aan het Lange Water. Deze aansluiting op de N325 is tussen 14 augustus en 18 augustus afgesloten. De bedrijven aan de Vlamoven en Ringoven zijn gedurende deze periode uitsluitend bereikbaar vanuit de richting Presikhaaf.

Fase 3b van 19 augustus tot en met 25 augustus 2019 (week 34) 

Maandag 19 augustus 2019 starten we met de werkzaamheden aan de Pleijroute (N325) vanaf de kruising Westervoortsedijk tot Nijmeegseplein (Arnhem). We vernieuwen het asfalt en leggen 2 pechhavens aan. De weg is afgesloten voor alle verkeer vanaf de Westervoortsedijk tot het Nijmeegseplein (Arnhem). Tijdens de werkzaamheden leiden we het verkeer om. De Pleijroute (N325) is wel open voor verkeer vanaf Nijmeegseplein naar knooppunt Velperbroek.

Afsluiting Nijmeegseplein

Het Nijmeegseplein (Arnhem) is tussen 22 augustus en 24 augustus 2019 gedeeltelijk afgesloten. Verkeer vanuit Nijmegen kan alleen rechts afslaan naar de Pleijroute. Verkeer vanuit Arnhem rijdt om via de Batavierenweg en de Burgemeester Matsersingel (langs de OHRA) richting de A325.

Overige werkzaamheden

Van 26 augustus tot en met 4 oktober (week 35 – 40)

In de avond en nacht plaatsen we de gerecyclede vangrail bij de A325. Tijdens deze werkzaamheden geldt een snelheidsbeperking en is de linker rijstrook afgesloten voor verkeer. Omdat we de werkzaamheden ’s nachts uitvoeren verwachten we minimale verkeershinder.

Van 6 september tot en met 8 september 2019 (week 36)

Vervangen van het asfalt op de A325 van Nijmegen naar Arnhem bij knooppunt Ressen. Tijdens de werkzaamheden is de hoofdrijbaan afgesloten, verkeer kan via de parallelbaan (afslag richting A15 en Bemmel) langs de afsluiting rijden.

Van 13 september tot en met 15 september 2019 (week 37)

Vervangen van het asfalt op de A325 van Arnhem naar Nijmegen bij knooppunt Ressen. Tijdens de werkzaamheden is de hoofdrijbaan afgesloten, verkeer kan via de parallelbaan (afslag richting A15 en Bemmel) langs de afsluiting rijden.

Webcam

Weten hoe de huidige verkeerssituatie is? Bekijk de actuele verkeerssituatie via onze webcam
Let op: Gebruik een recente browser die HTML5-video ondersteunt.

Omleidingsroutes

De hoofd-omleidingsroute loopt via de A15 – A50 - A12 en staat op bovenstaande kaart aangegeven. Alle omleidingsroutes zijn te volgen via borden langs de weg.

Afsluiting fietspad Pleijbrug

We sluiten het fietspad op de Pleijbrug af van maandag 19 augustus tot en met zondag 25 augustus 2019. Verder zullen er een aantal nacht-afsluitingen zijn (tussen 21.30 uur en 6.00 uur). De afsluitingen worden aangegeven via borden langs het fietspad. De omleidingsroute voor (brom)fietsers loopt vanaf de zuidzijde van de brug in Arnhem-Zuid via de dijk naar de Oude Rijnbrug (John Frostbrug) en dan via de Westervoortsedijk terug naar de N325 en omgekeerd. (Brom)fietsers moeten 6 kilometer omrijden of het pontje van Huissen naar Westervoort nemen, afhankelijk van de bestemming.

Toelichting werkzaamheden

Om Gelderland bereikbaar te houden voeren we om de 9 jaar groot onderhoud uit aan de wegen. Dat geldt ook voor de A325 en de Pleijroute (N325):

Asfalteren

Op de N325 vervangen we het bestaande Zeer Open Asfalt Beton (ZOAB) door nieuw ZOAB. De voordelen van ZOAB zijn: minder spatwater, betere afvoer van regenwater en het vermindert het bandengeluid. Op de kruispunten en bij verkeerslichten verwerken we Steen Mastiek Asfaltbeton (SMA). Dit type asfalt is geschikt voor intensief gebruik door optrekkende en remmende voertuigen. Op de A325 vervangen we het bestaande geluidreducerende asfalt door een nieuwe geluidreducerende asfaltlaag. In totaal verwerken we 66.000 ton asfalt op een wegvak van 15 kilometer lengte tussen knooppunt Ressen en Velperbroek.

Lussen in het wegdek bij verkeerslichten

Om verkeerslichten optimaal te kunnen afstemmen op het verkeersaanbod, leggen we nieuwe detectielussen in het asfalt.

Pechhavens

Langs de Pleijroute (N325) maken we 4 nieuwe pechhavens in beide rijrichtingen ter hoogte van Arnhem-Zuid tussen de Koppelstraat en de afslag Huissen en 2 tussen de aansluiting Westervoortsedijk en Pleijbrug. Er zijn nu geen vluchtstroken waar voertuigen met pech kunnen staan. We starten met de voorbereidingen van de pechhavens tussen 24 juni en 7 juli 2019 en bouwen deze af tijdens de uitvoering van fase 1 en fase 3.

Vangrails

We renoveren de vangrails van de middenberm aan de A325 duurzaam op. De bestaande vangrails halen we tijdelijk weg. De slechte delen vervangen we door nieuwe. De delen die nog goed zijn worden eerst ontzinkt en krijgen daarna een nieuwe zinklaag. De totale lengte van deze vangrails is 9 kilometer. Het wegnemen en terugplaatsen van de vangrails gebeurt ’s avonds en ’s nachts. Daarvoor sluiten we de linker rijstrook af.

Documenten

Foto's

Onderstaande foto's geven een impressie van de werkzaamheden en borden op de N325/A325. 

De foto’s zijn rechtenvrij te gebruiken onder vermelding van Rob Kleering provincie Gelderland.

Contact

Stel uw vraag via het vragenformulier of neem telefonisch contact op via 026 359 99 99.