5 redenen om naar de Dag van Gelderland te gaan

16-5-2018 Marjan Minnesma

Op 6 juni 2018 vindt de Dag van Gelderland plaats. Eens per jaar komen mensen uit allerlei gelederen bijeen om te praten over thema’s die het hart van de provincie raken. Praat u mee over een groen Gelderland, het netwerk van Gelderland of over werken in Gelderland? Hieronder vindt u 5 redenen waarom ook u zich zou moeten aanmelden voor de Dag van Gelderland.

1. Kennis maken met mede-geïnteresseerden uit heel Gelderland

De doelgroep van de Dag van Gelderland is breed. Het congres is gericht op het Gelderse bedrijfsleven, het onderwijs en landbouworganisaties. Ook zijn er deelnemers vanuit bewonersinitiatieven, de woningsector, milieuorganisaties, ngo’s en zorg-, welzijns- en sportinstellingen. Maak kennis met medewerkers van vervoersbedrijven, kunst- en cultuurinstellingen en bestuurders en ambtenaren van overheden. Kortom: genoeg mogelijkheden om uw netwerk uit te breiden.

2. Van TED-theater tot Do-It-Yourself-sessies

Geen Dag van Gelderland is compleet zonder inspirerende deelsessies. Er staan er ruim 50 op het programma. Maak bijvoorbeeld kennis met de ‘Green runner movement’ waarbij mensen meer bewegen én voor minder zwerfafval zorgen. Ook is er aandacht voor de FoodValley, de Achterhoek, het Waalfront en de Gelderse rivieren. Laat u bijpraten over middenhuur, voedselbossen, aardgastransitie en de netwerkdemocratie. Of maak uw eigen klimaatakkoord in 45 minuten.

3. Op excursie naar nieuwe initiatieven en ontwikkelingen

Kunt u niet wachten tot het programma begint? Vanaf 13.00 uur starten we optioneel iets eerder. U kunt kiezen uit verschillende excursies en kennis maken met nieuwe initiatieven en ontwikkelingen. Een aantal excursies is al vol, maar bij 2 excursies is nog plek. Stapt u in een WEPod (zelfrijdend voertuig) tijdens een bezoek aan de Campus in Wageningen of ontdekt u de voordelen van oprolbare verwarmingsmatten?

4. Marjan Minnesma

De duurzame agenda van Nederland, en daarmee natuurlijk ook Gelderland, richt zich op een klimaatneutraal land in 2050. Dat is veel te laat, aldus hoofdspreker Marjan Minnesma. Als directeur van stichting Urgenda houdt ze zich al jaren bezig met duurzaamheid. Ze kaart niet alleen de problemen aan, maar komt ook met oplossingen. Wat kunnen bijvoorbeeld het bedrijfsleven, overheid en onderwijs nu al doen om de toekomst van komende generaties zo goed mogelijk te laten zijn?

5. De dichtkunsten van Jesse Laport en Nico Dijkshoorn

De ene man is de ‘Dichter des Gelderlands’ en de andere man is bekend van zijn wekelijkse optredens bij De Wereld Draait Door. Bij de start van de Dag van Gelderland laat Jesse Laport horen wat een gaaf Gelderland voor hem betekent. Nico Dijkshoorn laat zich gedurende de dag inspireren voor het gedicht dat hij als afsluiting voordraagt.

Meld u aan

Bent u overtuigd? Op de website van de Dag van Gelderland vindt u alle informatie over het congres. Ook kunt u zich direct aanmelden. Ben er snel bij, vol is vol!

Terug naar nieuwsoverzicht