Gelders Fiets Film Festival

12-9-2019 Fietsers in de bergen

De fiets is veel meer dan een vervoermiddel. Ze verandert onze dorpen en steden, brengt mensen samen en zorgt voor onvergetelijke verhalen. Dit laten we zien op 20, 21 en 22 september 2019 tijdens het Gelders Fiets Film Festival. Ontdek de vele kanten van de fiets in Focus Filmtheater in Arnhem door films, een kinderprogramma en enthousiaste sprekers. Met onder andere Maarten Tjallingii, Eric Corton, Jurre Geluk en Maarten Ducrot.

Op het driedaagse festival is wat te zien en doen voor jong en oud. Natuurlijk kunt u er films kijken. Bezoek bijvoorbeeld de première van Het Zwaarste Verzet, waarin het verhaal wordt verteld van jongeren met ernstige gedragsproblemen die met ex-militairen met een posttraumatische stressstoornis in 10 dagen van Noorwegen naar Nederland fietsen. Of Afghan Cycle, over jonge Afghaanse wielrensters die op de fiets stappen ondanks alle barrières en de strijd die ze daarvoor moeten leveren. De films worden vooraf gegaan door een introductie door betrokkenen en ervaringsdeskundigen, zoals een fietsdocente, documentairemakers en een wielercommentator. Het Gelders Fiets Film Festival is een ode aan de fiets en haar diversiteit: u ziet hoe Nederlandse fietspaden voor opschudding zorgen in Uganda, hoe de fiets troost kan bieden in moeilijke tijden en hoe ze een hoofdrol speelt in een funky muziekvideo.

Kinderfietsfeest

Bezoek op zondag de kinderpersconferentie met lokale fietstalenten en kom kijken naar de kinderfilm Allez Eddy. Liever wat actievers voor de kinderen? Op Maarten Tjallingii’s Fiets Feest kunnen ze meedoen aan een echte dikkebandenrace, stunten op een BMX en een loopfietsenparcours afleggen. DJ Bakfiets zorgt voor lekkere muziek. Kortom, een fietsfeest voor het hele gezin.

Toegangskaartjes en programma

U kunt toegangskaartjes voor de films kopen bij Focus Filmtheater  in Arnhem. U vindt hier ook het hele programma.

Heel Gelderland Fietst

Het festival wordt georganiseerd door Heel Gelderland Fietst en Focus Filmtheater. Met de campagne Heel Gelderland Fietst wil de provincie met innovatieve manieren het fietsaandeel in het verkeer doen stijgen naar 35%. Steden en dorpen staan voor uitdagingen op sociaal, maatschappelijk en economisch gebied. De fiets is een veelzijdig vervoermiddel en kan helpen deze uitdagingen aan te gaan.

Terug naar nieuwsoverzicht